Ustalık

Düzce Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Belgesli Alma Hakkında Bilgi İçeren Sayfa

15.12.2022 609

Haftanın bir veya iki günü okula gelen öğrenciler okulda teorik eğitim alırlar. Diğer 4-5 gün ise işyerlerine devam ederek pratik eğitim görürler. Haftanın bir günü tatil yaparlar.

Çırak öğrenciler 9, 10 ve 11. sınıfları kalfalık eğitimi olarak okurlar. 11 inci sınıfın sonunda yapılan kalfalık sınavlarında başarılı olan ve başarısız dersi bulunmayanlara Kalfalık Belgesi düzenlenir.

Kalfalardan 12. sınıfa devam eden ve programlarında öngörülen teorik ve pratik eğitimi tamamlayıp ustalık sınavlarında başarılı olanlara Ustalık Belgesi düzenlenir.

Ayrıca:

Çalışma hayatına deva eden,

23 yaşını doldurmuş,

Çalıştığı alanda 5 yıl sigortası ödenmiş,

Sigorta meslek kodunda kendi çalıştığı alan bilgisi yazanlar

Sigorta dökümlerini e-devlet sisteminden alarak, kimlik fotokopileri, bir adet vesikalık fotoğraf ile kurumumuza baş vurarak ustalık sınavına girebilirler.