Çıraklık - Çırak Öğrencilik

Düzce Mesleki Eğitim Merkezi çıraklık eğitimi hakkında bilgi

10.11.2022 955

Öğrencilerimiz lise hayatına çırak öğrenci olarak okulumuzda devam edebilmektedir. Eğitimlerine iş yerlerinde meslek öğrenerek devam, okulumuzda haftada bir gün olmak üzere ve 9. sınıfta 2 saat Tarih, 10. sınıfta haftada 2 saat T.C. İnkılap Tarihi, 11. sınıfta Türk Dili Edebiyatı 2 Saat, Matematik 3 saat, 12. sınıfta Türk Dili Edebiyatı 3 saat, Matematik 3 saat olmak üzere toplam 15 saat fark dersleri alarak mesleki ve teknik anadolu lisesi diploması almaktadırlar.

Çıraklık Eğitiminin Öğrenciye Sağladığı İmkanlar

1.  Sigortadan yararlanır, (Her türlü tedavi (Acil olanlar hariç) S.G.K. ya ait bir sağlık kuruluşunda yapılacaktır).

2.  Mesleki teknik bilgi kazanır.

3. Öğrencilik haklarından yararlanır (İndirimli Seyahat Kartı, Askerlik Tecili vb..).

4. Yetki ehliyeti devlet adına tescil edilmiş olur.

5. Başarılı olması halinde 3 yıllık eğitimin sonunda Kalfalık Belgesi, 4. yılın sonunda Ustalık Belgesi ve Meslek Lisesi Diploması sahibi olur.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

Öğrenim durumu belgesi (8 yıllık eğitim mezunu ya da liseden ayrıldığına dair tasdikname)

Sağlık ocağından alınacak sağlık raporu (özel bir sağlık sorunu olan ilgli poliklinikten ayrıca rapor alır)

Ustalık - Usta Öğreticilik belgesi (gireceği iş yerinden alınacak)

Kimlik Belgesi fotokopisi

Bir adet resim

Çıraklık Eğitiminin İşyerine Sağladığı Kolaylıklar

1. Öğrencinin sosyal güvencesi S.S.K. Primleri Devlet tarafından ödenir, (İşletmeler S.G.K primlerini kendileri dahi ödeseler yine öğrenci yaşındaki kişileri eğitim merkezlerine göndermek zorundadırlar. Bu kanuni bir zorunluluktur.)

2. Damga vergisi ödenmez

3. Gelir vergisi ödenmez,